Зміївська районна рада

29.10.2020

Переглядів: 413

Насильство в сім’ї - порушення прав людини

Державна політика у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі спрямована на забезпечення комплексного підходу до подолання домашнього насильства, надання всебічної допомоги постраждалим особам та утвердження ненасильницького характеру приватних стосунків.

Основними напрямками реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству є.

1) запобігання домашньому насильству;

2) ефективне реагування на факти домашнього насильства шляхом запровадження механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;

3) надання допомоги та захисту постраждалим особам, забезпечення відшкодування шкоди, завданої домашнім насильством;

4) належне розслідування фактів домашнього насильства, притягнення кривдників до передбаченої законом відповідальності та зміна їхньої поведінки.

Пам'ятайте: жодна людина не заслуговує погроз, образ і побоїв, ніхто і ніщо не може виправдати поведінку кривдників: ні алкоголь, ні ревнощі, ні інші причини. Щоб розірвати порочне коло, досить усвідомити, що ви не самотні в цій проблемі, що навколо є друзі і спеціальні організації, готові підтримати в скрутну хвилину.

Куди звертатися:

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:

  1. 116 123 (короткий номер з мобільного);
  2. 0 800 500 335 (безкоштовно в межах України).

Національна дитяча «гаряча лінія»  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного).

Зміївський відділ поліції ГУНП в Харківській області за адресою: м. Зміїв, вул. Донецька, 26 або за номером 102.

КЗ «Зміївський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Зміївської районної ради за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 2 або за номером 3-00-27.

Служба у справах дітей Зміївської районної державної адміністрації за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 2 або за номером 3-22-62.

Управління соціального захисту населення Зміївської районної державної адміністрації за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 22 або за номером 3-34-23.

Також повідомляємо, що рішенням Харківської обласної ради від 23 лютого 2017 року № 413-VІІ створено Комунальну установу Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок». Центр розташований у Лозівському районі Харківської області. Інформація щодо точного місця розташування Кризового центру не підлягає розголошенню.

Основною метою діяльності Кризового центру є комплексна допомога жінкам, які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених :

    звільненням з місць позбавлення волі

    потраплянням у ситуації торгівлі людьми

    вчиненням стосовно них насильства за ознакою статі

Основні завдання Центру:

Реінтеграція та соціальна адаптація жінок, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також звільнені від подальшого відбування зазначених видів покарань

Забезпечення безпечним житлом жінок, у тому числі матерів з дітьми, які постраждали від торгівлі людьми та/або від насильства за ознакою статі

Організація надання комплексної допомоги (психологічні, соціально-побутові, соціально-медичні, інформаційні, юридичні та інші послуги)

Для успішного вирішення завдань Центр забезпечує роботу з надання таких соціальних послуг:

Соціальна адаптація;

Соціальна інтеграція та реінтеграція;

Соціальна реабілітація;

Соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;

Надання притулку

До складу Кризового центру входять такі структурні підрозділи:

відділення соціальної адаптації звільнених жінок;

притулок для жінок, які постраждали від домашнього та гендерно обумовленого насильства та/або торгівлі людьми.

Термін перебування у Кризовому центрі становить до 6 місяців.

З питання направлення до Кризового центру жінок, постраждалих від домашнього насильства, звертатись до управління соціального захисту населення Зміївської районної державної адміністрації за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 22, каб. 313.



« повернутися до списку новин