Зміївська районна рада

11.12.2020

Переглядів: 10499

Поновлення надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

 

04.12.2020 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 р. № 1180 «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”» якою передбачено надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на дітей, народжених починаючи з 24 жовтня 2020 р. включно.

«Пакунок малюка» видається закладом охорони здоров’я при народженні дитини.

В разі відсутності в закладі охорони здоров’я зазначених пакунків «пакунок малюка» може бути виданий структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчим органом сільської, селищної , міської (у разі її утворення) ради. Крім того місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення «пакунок малюка» видається в разі народження дитини за межами України та в разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я.

У разі неотримання “пакунка малюка” протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до 37-го повного тижня вагітності (154-259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини) отримувач має право на отримання грошової компенсації вартості натуральної допомоги “пакунок малюка”.



« повернутися до списку новин