Зміївська районна рада

16.03.2020

Переглядів: 296

З метою визначення першочергових заходів протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19 Зміївською райдержадміністрацією 12 березня видано розпорядження №64, яким передбачено з 12 березня до 03 квітня 2020 року заборонити відвідування учнями закладів освіти Зміївського району, а також проведення закладами культури всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів.

   16 березня у Зміївській райдержадміністрації відбулось засідання місцевої Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Зміївського району (КТЕБ та НС), яка визначила.

      Керівників закладів охорони здоров'я зобов'язано:

1.  Організувати та забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності на території області.

2. Забезпечити контроль за виконанням санітарно-епідемічних заходів, своєчасне подання голові місцевої комісії з питань ТЕБ та НС інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень.

3.Організувати інформування населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через засоби масової інформації та операторів мобільного зв’язку.

4.Забезпечити готовність закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворювання на коронавірус COVID-19, підтримання необхідного запасу засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо.

    Органам місцевого самоврядування рекомендовано максимально обмежити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування (за винятком виключних випадків).

   Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності отримали такі рекомендації:

- запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;

- максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;

- запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику;

- передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцювання.



« повернутися до списку новин