Зміївська районна рада

10.03.2020

Переглядів: 394

Харківщина. Більш ніж 6 млрд грн податків і зборів за два місяці

Як повідомив керівник податкової служби області Артем Єфремов, протягом січня-лютого поточного року платники податків регіону перерахували до бюджетів усіх рівнів6,1млрд гривень.

Так, до Державного бюджету надійшло  3,2 млрд грн, до місцевих бюджетів -  2,9  млрд гривень.

Надходження до місцевих бюджетів Харківщини зросли на 192,2 млн гривень

Як повідомив керівник податкової служби області Артем Єфремов, протягом січня-лютого 2020 року місцеві бюджети поповнились на 2,9 млрд грн, що на 7,1%  або на 192,2 млн грн більше минулорічного показника.

При цьому, основним джерелом надходжень до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. З початку року надійшло 1,6 млрд грн цього податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року забезпечено приріст надходжень на 9,4 % або на 137,2 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів області за січень-лютий надійшло єдиного податку – 735,2 млн грн (+82,1 млн грн), земельного податку та орендної плати – 302,5 млн грн(+36,5 млн грн), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 64,2 млн грн. (+6,3 млн грн), акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 53,7 млн грн (+13,3 млн грн), екологічного податку – 22,8 млн грн (+0,2 млн грн), плати за ліцензії – 14,9 млн грн (+5,1 млн грн).

Економічна та соціальна стабільність у регіоні залежить від своєчасного та в повному обсязі наповнення місцевих бюджетів. Отже, сплачуючи податки, пам’ятаємо, що від цього залежить  добробут мешканців Харківщини.

До уваги суб’єктів декларування

Роз’яснення Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції щодо заповнення декларації особами уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування від 13.02.2020 №1.

https://nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2020/02/Rozyasnennya-2020-finish-12.02.2020.pdf

В Положення про реєстрацію ПДВ внесено зміни

Головне управління ДПС у Харківській  області повідомляє, з 9 березня 2020 року набирає чинності  наказ Міністерства фінансів України від 29.01.2020 №30, яким затверджено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Зокрема, для фізичних осіб індивідуальний податковий номер становитиме 12-розрядний числовий номер такої структури: 1 - 10-й знаки - реєстраційний номер облікової картки платника податків, 11-й та 12-й знаки - контрольні розряди, алгоритм формування яких встановлює Державна податкова служба України.

Державна податкова служба України тепер здійснюватиме розгляд скарг, поданих в адміністративному порядку відповідно до статей 55, 56 розділу II Податкового кодексу України, або звернень про перегляд рішень контролюючих органів з питань реєстрації, анулювання реєстрації, перереєстрації платників податку або про внесення записів чи змін до Реєстру платників податку на додану вартість.

Запит про отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість за формою N 1-ЗВР може подаватися як особисто платником ПДВ так і представником платника, або надсилатися поштою до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Також Положення доповнено нормами, якими визначено, що у день отримання контролюючим органом з Єдиного державного реєстру відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи (крім перетворення) або про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця або в день внесення до реєстру платників єдиного податку запису про застосування спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, до Реєстру вноситься відмітка "Реєстрація особи підлягає анулюванню". Разом із такою відміткою до Реєстру вноситься підстава для анулювання реєстрації відповідно до п. 184.1 ст. 184 розд. V ПКУ та дата виникнення такої підстави.

 

 



« повернутися до списку новин