Зміївська районна рада

22.06.2020

Переглядів: 312

Шановні мешканці  Зміївського району!  Дорогі земляки!

22 червня — один із найсумніших днів в нашій історії. У цей день на столицю України обрушилися перші бомби, скинуті з літаків зі свастикою, і все, чим жили люди — мирна праця, плани, мрії — було перекреслено на довгі роки.

Вся Україна була окупована ворогом, багато міст і сіл були зруйновані, діти втрачали батьків, матері — дітей. За час окупації було знищено 3,9 млн мирних українських громадян. На українській землі виявлено майже 300 місць масових страт населення, 180 концтаборів, понад 400 гетто.

Під час окупації нашого району нацистами було знищено понад 1200 мирних жителів. У нерівній боротьбі з гітлерівськими окупантами героїчно загинуло понад 160 партизанів і підпільників.

Але ж це тільки статистика, яка не вміє вимірювати горе і страждання тих, хто бачив все і вижив, у кого було вкрадено дитинство, чиї долі зруйнувала війна.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю жертв війни. Завжди будемо шанувати подвиг тих, хто віддав свої життя, здоров’я, сили для звільнення рідної землі і всієї Європи від коричневої чуми, тих, хто з неймовірним напруженням сил відновлював мирне життя.

Ми не можемо, не повинні цього забути! І всі сили ми повинні віддавати справі миру, щоб не допустити повторення горя і людських страждань, в якому немає ані справедливості, ані самого життя.



« повернутися до списку новин