Зміївська районна рада

13.05.2020

Переглядів: 487

Допомога на дітей на період карантину для ФОП

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», яка була прийнята 22 квітня 2020 року, надаватиметься допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої або другої групи платників єдиного податку, котрі сплатили ЄСВ за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації ФОП.

Призначенням і виплатою такої допомоги займатимуться органи соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання ФОП.

Допомогу надаватимуть на період карантину та ще на один місяць після дати його відміни одному із батьків на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року (для дітей віком до 6 років – 1 779 грн; для дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 гривень). Допомога виплачуватиметься через установи банків.

Крім того, зазначеною постановою внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 250 в частині розрахунку сукупного доходу сім’ї.

На період карантину, для призначення соціальної допомоги для осіб, які у періоді, за який враховуються доходи, отримували допомогу по безробіттю, до середньомісячного сукупного доходу буде враховуватись дохід у розмірі призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої заробітної плати у попередніх місяцях, а за місяці, в яких відсутні доходи, — дохід у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.



« повернутися до списку новин