Зміївська районна рада

03.06.2020

Переглядів: 468

До уваги отримувачив пільг та житлових субсидій у безготівковій формі

Пільги та житлова субсидія на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також житлово-комунальних послуг, витрат на оплату комунальних послуг та управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання, яка надається громадянам у грошовій безготівковій формі, перераховується на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ “Ощадбанк” договору (далі - рахунок для виплати пільг та житлових субсидій).

АТ “Ощадбанк” здійснює переказ коштів на рахунки управителів багатоквартирного будинку, об’єднань і виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між АТ “Ощадбанк” (його установами) та управителями, об’єднаннями, виконавцями комунальних послуг.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг та житлових субсидій, відображені на облікових записах, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються пільговикам та користувачам субсидій АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ “Ощадбанк”. У разі відсутності відкритого рахунка в АТ “Ощадбанк” рахунок відкривається за заявою зазначених осіб до АТ “Ощадбанк”. Відкриття рахунка здійснюється в порядку, визначеному АТ “Ощадбанк”.

Залишки коштів, що обліковуються на рахунку для виплати пільг та житлової субсидії за обліковими записами одержувачів станом на 1 червня, за якими не було звернень щодо їх виплати, 20 грудня припиняють обліковуватись АТ “Ощадбанк” за такими обліковими записами та повертаються на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі.

Таким чином, у разі відсутності рахунку в АТ «Ощадбанк», отримувачам безготівкової житлової субсидії та пільг необхідно звернутись до відділення банку для вирішення питання про відкриття такого рахунку.

 



« повернутися до списку новин