Зміївська районна рада

02.07.2020

Переглядів: 570

З липня 2020 року вступає в дію Закон України № 646 від 2 червня 2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», яким передбачено значне підвищення допомоги на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням.

Після набуття чинності відповідного Закону України розмір допомоги буде надаватися у сумі, що дорівнює різниці між 2,5 прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги

Для дітей віком до 6 років - як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини цього віку – 4447, 50 грн та середньомісячним розміром аліментів, допомог та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині.

Від 6 до 18 років: як різниця між 5545 грн та середньомісячним розміром аліментів та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині.

Якщо дітям, над якими встановлено опіку чи піклування, аліменти (за відсутності осіб, що за законом зобов’язані їх утримувати), пенсія, стипендія, державна допомога за попередні шість календарних місяців не нараховувалися, дана допомога призначається у повному розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. Для дітей до 6 років розмір допомоги становитиме 4447,50грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 5545 грн.

Якщо дитина має інвалідність, то розмір допомоги становитиме 3,5 прожиткового мінімуму. Зокрема, максимальний розмір допомоги для дітей з інвалідністю становитиме для дітей до 6 років – 6226,50 грн, від 6 до 18 років – 7763грн (без урахування отриманих аліментів, пенсій, допомог на дитину).

Перерахунки розмірів допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, відповідно до вищезазначеного Закону будуть переглянуті з 1 січня 2020 року. Перерахунок допомоги здійснено автоматично, без звернення громадян.



« повернутися до списку новин