Зміївська районна рада

17.07.2019

Переглядів: 336

Аграрії Харківщини залучаються до кампанії «Урожай»

Відбулась розширена зустріч податківців з сільськогосподарськими товаровиробниками Харківщини, які об’єднані в Асоціації фермерів та приватних землевласників.

Під час заходу обговорювались актуальні питання оподаткування аграріїв. Так на часі були теми оподаткування земельних ділянок та сплати орендної плати за їх використання фермерськими господарствами, умови застосування 4-ї групи єдиного податку, особливості нарахування сплати єдиного внеску фермерами тощо.

В ході зустрічі податківці поінформували присутніх щодо проведення операції «Урожай», започаткованої ДФС України. На сьогоднішній день існує реальна проблема в оподаткуванні доходів найманих працівників у сільськогосподарських підприємств. Адже трапляється, що власники господарств використовують сезонну найману працю не легалізуючи її, виплачують зарплату «в конвертах» та уникають від сплати податків і зборів. Членам Асоціації пояснили, що в результаті детінізації агропромислового комплексу і ліквідації схем ухилення від оподаткування буде досягнуто збільшення надходжень до бюджету та забезпечено соціальний захист найманих робітників.

Учасники зустрічі також обговорили особливості оподаткування підприємств аграрної галузі, шляхи покращення взаємовідносин між підприємцями та органами влади, визначили проблемні питання, які виникають в учасників цього ринку. Зокрема, питання стосовно сплати земельного податку/орендної плати за землю фізичною особою-власником земельної ділянки, який є засновником фермерського господарства, якщо така ділянка використовується фермерським господарством у своїй діяльності.

Наприкінці заходу податківці подякували учасникам зустрічі за конструктивний діалог та запевнили, що думка представників агробізнесу є важливою в роботі фіскальної служби. А голова Асоціації фермерів озвучила пропозиції стосовно змін діючого законодавства, які будуть доведені до Міністерства аграрної політики та виробництва України і до ДФС України для врахування при підготовці відповідних законопроектів.

   



« повернутися до списку новин