Зміївська районна рада

19.12.2018

Переглядів: 489

19 грудня 2018 року відбулося урочисте відкриття Зміївського інклюзивно-ресурсного центру.

Голова Зміївської районної ради Тетяна Тімофєєва взяла участь в урочистостях.. «Ми певні, що для ваших дітей необхідно створити найкращі умови, щоб вони мали змогу розвиватися і отримувати нові знання на високому рівні! Саме для цього створено сучасний інклюзивно-ресурсний центр!» - звернулася до батьків майбутніх вихованців центру Тетяна Володимирівна.

На святі були присутні випускник Зміївського ліцею № 1 ім.З.К.Слюсаренка Даніїл Куц і його мама, які розповіли про важливість створення таких центрів для підтримки та адаптації у соціумі родин з особливими дітьми. Даніїл Куц зараз навчається на першому курсі психологічного факультету ХНУ ім. В.Н.Каразіна, і директор ІРЦ Наталія Видріна-Цимбаліст запросила його після отримання професії повернутися до стін закладу в статусі практичного психолога.

Для забезпечення функціонування ІРЦ з районного та державного бюджетів було виділено 2 016,072 тис. грн. В центрі будуть працювати психолог, логопед (дефектолог), вчитель-реабілітолог. Всього на території района за офіційними даними нараховується понад 500 дітей з інклюзією. З 01 вересня 2018 року до інклюзивно-ресурсного центру надійшло 104 заяви від батьків, які мають дітей з особливими освітніми потребами.

           



« повернутися до списку новин