Зміївська районна рада

16.07.2020

Переглядів: 736

До уваги надавачів та отримувачів соціальних послуг!

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» Наказом Міністерства соціальної політики України від 16.06.2020 № 419 затверджено Методику обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг.

Цією Методикою встановлено порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для визначення права особи на отримання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів; з установленням диференційованої плати; за рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб.

Також визначено коло осіб, які належать до складу сім'ї отримувача соціальних послуг – це особи, які спільно з ним проживають, поєднані з ним спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки і поєднані на підставі шлюбу / кровного споріднення / усиновлення або на інших підставах, які не заборонено законом і не суперечать моральним засадам суспільства.

До складу сім'ї отримувача соціальних послуг не враховуються особи, які перебувають на повному державному утриманні; діти, щодо яких отримувач соціальних послуг був позбавлений батьківських прав; особи, правовий статус яких визначено законами України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти", "Про боротьбу з тероризмом", і непрацездатні особи.



« повернутися до списку новин