Зміївська районна рада

14.06.2019

Переглядів: 406

14 червня 2019 року в КЗ «Бірківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»  відкрито оновлений спортивний майданчик. Роботи було виконано в рамках міні-проекту «Рух – це життя», який став переможцем обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2018-2019 рр. В урочистостях з нагоди відкриття міні-проекту взяли участь завідуюча відділу з розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту Харківської обласної ради Олена Мороз,  Бірківський сільський голова Тетяна Давиденко, директор КЗ «Бірківська ЗОШ І-ІІІ ст.» Вячеслав Татарніков, представники ініціативної групи проекту й громади Бірківської сільської ради.

Спортивний майданчик на подвір’ї Бірківської школи не оновлювався з 1968 року, а спортивні знаряддя, розміщені на ньому, стали не просто морально застарілими,  але їх значна частина просто вийшла з ладу.

В ході реалізації робіт за проектом проведено благоустрій спортивного майданчика, встановлено тренажери для м’язів черевного преса, м’язів біцепса, сідничних, привідних та відвідних м’язів стегна,  для жиму сидячи від грудей, жиму ногами горизонтального, тяги зверху, орбітрек, упор для преса, степер «Батерфляй», «Хос Райдер», «Повітряний ходок», станцію Multifitness Gym – всього 13 найменувань.

Загальний бюджет міні-проекту склав 189, 00 тис. грн., з них: 50 % або 94,00 тис. грн. – співфінансування за рахунок коштів Харківської обласної ради, 45 % або 85,5 тис. грн. – кошти Зміївської районної ради, 5 % або  9,5 тис.грн. – кошти батьківської ради, ініціатора реалізації.

Створення умов для всебічного розвитку здібностей талановитої молоді – важливий чинник розбудови успішної громади. Тим паче, що учні КЗ «Бірківська ЗОШ І–ІІІ ст.» є постійними учасниками та переможцями різноманітних спортивних змагань районного, обласного та Всеукраїнського рівнів. Зокрема, команди навчального закладу посідали призові місця в турнірах з футболу «1000 команд»,  «Шкіряний м’яч», з волейболу «Шкільна волейбольна ліга» (команда юнаків 2003 року народження увійшла до 10 найкращих волейбольних команд України), з баскетболу «Шкільна баскетбольна ліга». Серед учнів школи є також переможці та призери змагань з паверліфтингу. Але для підтримки талановитих учнів і підвищення їх спортивних результатів необхідне перш за все вдосконалення матеріально-технічної бази навчального закладу.

Отже, чекаємо на нові спортивні рекорди учнів та мешканців Бірківської сільської ради та бажаємо наснаги й незламної волі до спортивних перемог!

       



« повернутися до списку новин