Зміївська районна рада

06.05.2019

Переглядів: 464

Реалізація пального з 01 липня 2019 року

Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє, що відповідно до абз.2  п.п. 14.1.212 п.14.1 ст. 14 ПКУ, зі змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 23.11.2018 року № 2628 - VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», з 01.07.2019 визначено, зокрема, що реалізація пального для цілей розд. VI ПКУ – це будь-які операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального з переходом права власності на таке пальне чи без такого переходу, за плату (компенсацію) чи без такої плати на митній території України з акцизного складу/акцизного складу пересувного:

- до акцизного складу;

- до акцизного складу пересувного;

-  для власного споживання чи промислової переробки;

-  будь-яким іншим особам.

       Не вважаються реалізацією пального операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України:

- у споживчій тарі ємністю до 5 літрів (включно), крім операцій з реалізації такого пального його виробниками;

- при використанні пального, з якого сплачено акцизний податок, виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки суб’єктами господарювання, які не є розпорядниками акцизного складу.



« повернутися до списку новин