Зміївська районна рада

12.09.2017

Переглядів: 799

Голова Зміївської районної ради у складі делегації Харківської області бере участь у нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування, що проходить у Затоці.

Головні теми, як і заявлялося раніше, стосуватимуться роботи субрегіонального та регіонального рівнів місцевих представництв. Мова йтиме про переформатування районної ланки, державний нагляд, секторальні реформи та інші актуальні питання.

Протягом 5-ти днів перед учасниками виступатимуть високопосадовці центральних органів державної влади, зокрема, В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, що відкрив цьогорічну нараду-семінар, Павло Ковтонюк, Заступник Міністра охорони здоров’я, провідні експерти в галузі місцевого самоврядування та представники міжнародних проектів.

Особливістю цього річного заходу є ярмарка міжнародних проектів. Так, партнери Асоціації, окрім залучення експертів до роботи заходу, надали велику кількість актуальної літератури. До такої ініціативи приєдналися: Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації України» Програма «U-LEAD з Європою», Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні»

За результатами наради-семінару буде розроблений позиційний документ стосовно подальшого розвитку місцевого самоврядування районного та обласного рівнів.

Для учасників заходу були озвучені актуальні децентралізаційні питання, серед яких законопроект про укрупнення районів, державний нагляд. Теми, які активно обговорювалися:

- Адміністративно-територіальний устрій

- Укрупнення районів та механізм здійснення цього процесу

- Реформа освіти та медицини на районному і обласному рівнях

- Лідерство у місцевому самоврядуванні у часи реформ та швидких змін.

- Обмін досвідом між областями щодо запровадження Бюджету участі, співробітництва територіальних громад, місцевих конкурсів та програм спрямованих на розвиток сільських територій та громадського суспільства.

За матеріалами сайту: http://association.kharkov.ua/



« повернутися до списку новин