Зміївська районна рада

12.11.2019

Переглядів: 279

12 листопада 2019 року в м. Харків відбулося засідання круглого столу «Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: проблеми та перспективи». Присутні обговорили питання щодо конституційного забезпечення реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування в Україні, визначення правових дефініцій як ключа до успішного продовження децентралізації влади в Україні, європейського досвіду виконання повноважень місцевими радами базового, субрегіонального та регіонального рівнів, розподілу повноважень органів місцевого самоврядування, представництва спільних інтересів територіальних громад на субрегіональному рівні як гарантії системного розвитку укрупненого району, концептуальних питань місцевих виборів, критеріїв формування місцевих рад на базовому, субрегіональному та регіональному рівні.

В обговоренні питань круглого столу взяли участь президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко; перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов; віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування області, голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна; науковці та практики у сфері державного будівництва, депутати й керівники місцевих рад сіл, селищ, міст, районів Харківщини та обласної ради, серед яких голова Зміївської районної ради Тетяна Тімофєєва та керуючий справами виконавчого апарату Змїівської районної ради Олена Пилипенко.

Щодо моделювання адміністративно-територіального устрою Сергій Чернов зазначив, що «сьогодні в Києві багато експертів не бачать необхідності існування районного рівня влади. На моє переконання, є цілий перелік повноважень, які на нинішньому етапі не можуть бути вирішені на базовому рівні і водночас не можуть автоматично бути передані на регіональний рівень».

За матеріалами сайту Харківської обласної ради http://oblrada.kharkov.ua

   



« повернутися до списку новин