Зміївська районна рада

16.06.2020

Переглядів: 663

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збору та врахування зауважень і пропозицій громадськості щодо планованої діяльності.  
 
1. Планована діяльність Геологічне вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) (нафта, природний газ, конденсат) Північно-Єфремівської площі. Розвідка покладів вуглеводнів, у тому числі дослідно-промислова розробка родовища з метою геолого-економічної оцінки та затвердження запасів вуглеводнів ДКЗ України з подальшим видобуванням (промислова розробка родовищ). Метод розробки родовища – на виснаження, режим – газовий. Кінцева продукція – підготовлена до споживання нафта, природний газ, конденсат. Роботи на ділянці надр здійснюватиме структурний підрозділ – ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування».  Північно-Єфремівська площа розташована на перетині Зміївського, Первомайського та Нововодолазького районів Харківської області  Територіальні альтернативи не розглядають (об’єкт існуючий, площа ділянки надр 99,51 км2; площа знаходиться у геологічному вивченні). Технічна альтернатива 1. Об’єкт існуючий, наявні документи дозвільного характеру. В разі відкриття покладів вуглеводнів, розробка родовища буде здійснюватися у відповідності до Правил розробки родовищ. При розробці родовища  передбачено пошук та розвідку нових покладів вуглеводнів. Буріння свердловин здійснюватиметься верстатом з дизельним приводом наявної потужності. Технічна альтернатива 2. Об’єкт існуючий, наявні документи дозвільного характеру. В разі відкриття покладів вуглеводнів, розробка родовища буде здійснюватися у відповідності до Правил розробки родовищ. При розробці родовища  передбачено пошук та розвідку нових покладів вуглеводнів. Буріння свердловин може здійснюватися верстатом з електричним приводом, але у зв'язку із значною віддаленістю від електромережі, відповідної потужності, використання верстата із електричним приводом обмежено.

2. Суб’єкт господарювання Акціонерне товариство «Укргазвидобування», код за ЄДРПОУ 30019775 Юридична адреса: 04053, Київ-53, вул. Кудрявська, буд. 26/28;  тел.: (044) 461-25-49; факс: (044) 461-29-72.

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення  Міністерство енергетики та захисту довкілля України, Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки, відділ оцінки впливу на довкілля, поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-23-43, e-mail: gladun@menr.gov.ua; ОVD@menr.gov.ua контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.

4. Процедура ухвалення рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля Рішенням про провадження планованої діяльності буде спеціальний дозвіл № 5010 від 02.07.2019 року на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) (нафта, природний газ, конденсат) ПівнічноЄфремівської площі, що видає Державна служба геології та надр України.

5. Строки, тривалість і порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення  (зазначають у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передають для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.  Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їхнього обґрунтування. Зауваження та пропозиції можна подавати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та наочно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядають. Громадські слухання (перші) відбудуться 13 травня 2020 року об 11:00 годині у приміщенні конференц залу готелю HOTEL 12 за адресою: 61045, м. Харків, пер. Отакара Яроша, 4.

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності  Міністерство енергетики та захисту довкілля України, Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки, відділ оцінки впливу на довкілля, поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-23-43,  e-mail: gladun@menr.gov.ua; ОVD@menr.gov.ua контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надають зауваження та пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій Відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Міністерства енергетики та захисту довкілля України:  поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-23-43, e-mail: gladun@menr.gov.ua; ОVD@menr.gov.ua контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки. Зауваження та пропозиції приймають протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 202 аркушах. 

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними  Ознайомлення зі змістом звіту ОВД можливе щодня, крім вихідних з 17 квітня 2020 р.:
 
Акціонерне товариство «Укргазвидобування», м. Київ, вул. Кудрявська, 26/28, контактна особа Сердюченко Олексій Володимирович, тел.: +380674130894. Філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування», смт Донець, вул. Стадіонна, 9, контактна особа Ментух Іван Олегович, тел.: +380574992678. Зміївська районна рада, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Адміністративна, буд. 9. Первомайська районна рада, Харківська обл., м. Первомайський, вул. Соборна, буд. 16. Нововодолазька районна рада, Харківська обл., сел. Нова Водолага, вул. Гагаріна, 7.

Повідомлення Балаклійська ділянка

Повідомлення Берестянська ділянка

Повідомлення Іванівська ділянка



« повернутися до списку новин