Зміївська районна рада

07.09.2020

Переглядів: 746

До місцевих бюджетів Харківщини надійшло на 11,2 млрд гривень

Протягом січня-серпня 2020 року місцеві бюджети поповнилися на 11203,9 млн грн, що на 0,3%  або на 37,7 млн грн більше минулорічного показника. За серпень забезпечено збір платежів в сумі 1614,4 млн грн, що на 49,9 млн грн, або на 3,2 %  більше ніж за серпень 2019 року.

При цьому, основним джерелом надходжень до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. З початку року надійшло понад     6,6 млрд грн цього податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року забезпечено приріст надходжень на 2,3 % або на           147,3 млн гривень.

Зокрема, до місцевих бюджетів області з початку року  надійшло єдиного податку – 2203,9 млн грн, земельного податку та орендної плати – 1254,5 млн грн, рентної плати – 298,0 млн грн; податку на прибуток  - 188,8 млн грн; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 247,0 млн грн, акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 209,8 млн грн, екологічного податку – 71,3 млн грн, плати за ліцензії – 52,3 млн гривень.

Податківці зазначають, що розвиток регіону залежить від своєчасного та в повному обсязі наповнення місцевих бюджетів.

Інформаційний лист № 16. Частина 1. Нововведення, запроваджені Законом № 786, щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців

Інформаційний лист присвячено нормам Закону України від 14 липня 2020 року № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців». Законом № 786 не лише удосконалено функціонування електронного кабінету та змінено окремі аспекти роботи фізичних осіб-підприємців, а й уточнено деякі положення Податкового Кодексу України, які вже були змінені чи ще будуть запроваджені Законом України № 466-IX від 16 січня 2020 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

- Які уточнення передбачені щодо визначення доходу з джерелом його походження з України та оподаткування?

- Чи потрібно буде сплачувати авансові внески з податку на прибуток підприємств при оподаткуванні «конструктивних дивідендів»?

- Які зміни передбачені щодо обліку платників податку на прибуток – нерезидентів?

- Які зміни відбулись у порядку нарахування амортизації?

- Які зміни передбачені щодо оподаткування процентів за борговими зобов’язаннями?

- З якого звітного періоду платники податку на додану вартість, які сплачують єдиний податок, подаватимуть звітність щомісячно?

- Які уточнення внесені законом № 786 щодо штрафів за порушення граничних строків реєстрації податкових накладних?

- Як змінюється порядок ведення обліку доходів і витрат самозайнятими особами?

Відповіді на ці та інші питання читайте в інформаційному листі, який можна скачати тут.

Увага! Розміри мінімального та максимального ЄСВ для ФОП єдинників змінилися

       Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що у зв’язку зі збільшенням з 01 вересня 2020 року  розміру мінімальної зарплати змінилася мінімальна та максимальна величина доходу, на яку нараховується ЄСВ, фізичними особами - платниками єдиного податку  

     З 1 вересня 2020 року мінімальний ЄСВ за місяць дорівнює 1 100 грн (5000 грн х 22%).

    Змінилася максимальна величина доходу, на яку нараховується ЄСВ. Становить вона 15 розмірів МЗП (75000 грн). Отже,максимальний ЄСВ на місяць – 16 500 грн.

     Як і раніше, не сплачують за себе ЄСВ підприємці (незалежно від системи оподаткування), які належать до осіб з інвалідністю, отримують пенсію за віком або досягли віку, визначеного ст. 26 Закону України від 09.07.2003 р. № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до Закону пенсію або соціальну допомогу.

      Для всіх підприємців запроваджено однакові квартальні строки для сплати ЄСВ: до 20-го числа наступного за кварталом місяця.  Нагадаємо, що якщо останній день строку сплати ЄСВ припадає на святковий або вихідний день, останнім днем сплати вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим (п. 11 р. IV Порядка, затвержденого наказом Мінфину від 20.04.2015 р. № 449).

 

 

Надходження ПДФО до місцевих бюджетів Харківщини-понад 6,6 млрд гривень

У податковій службі регіону  зазначили, що до місцевих бюджетів Харківщини за січень - серпень 2020 року забезпечено 6602 млн грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з аналогічним періодом  2019 року надходження зросли на 147,3 млн гривень.

ПДФО є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. У структурі надходжень він займає позицію лідера – близько 60 відсотків від загальної суми інших податків і зборів. Сплачується цей податок із розрахунку 18 % від заробітної плати.

Головне управління податкової служби регіону звертає увагу роботодавців  на дотримання вимог трудового законодавства: офіційне оформлення співробітників, своєчасну виплату заробітної плати, недопущення її виплати в  “конвертах”.

Своєчасність і  повнота наповнення місцевого бюджету – запорука економічного та соціального розвитку нашого регіону.

 



« повернутися до списку новин