Зміївська районна рада

03.06.2020

Переглядів: 440

Допомога на дітей фізичним особам-підприємцям

22 квітня 2020 року Урядом було прийнято постанову № 329 “Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми”, якою запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку. 01 червня 2020 року до цієї постанови внесено зміни, якими розширено коло осіб, які мають право на одержання допомоги:

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам ? підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, які:

сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи ? підприємця; або

зареєструвалися як фізичні особи ? підприємці у січні ? березні 2020 р.; або

отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей призначається і виплачується також фізичним особам ? підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Така допомога надаватиметься одному з батьків (опікуну), з яким постійно проживає дитина, на кожну таку дитину до досягнення нею 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп (для дітей віком до 6-ти років – 1779 гривень; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2218 гривень), крім дітей, на яких виплачується компенсація послуги “муніципальна няня”.

Для отримання допомоги заявник може звернутись безпосередньо до управління соціального захисту населення або до уповноваженої особи сільської (селищної) ради та подати заяву у паперовій формі.

Також заява може бути подана в електронному вигляді через інформаційні системи Мінсоцполітики. На заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника.



« повернутися до списку новин