Зміївська районна рада

26.04.2017

Переглядів: 698

26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік з дня найнебезпечнішої техногенної катастрофи за весь час використання атомної енергетики - аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Згідно з архівними даними, 26 квітня 1986 року, вночі о 1:23 на четвертому енергоблоці ЧАЕС в результаті серії теплових вибухів був повністю зруйнований реактор, що спричинило масштабну радіоактивну катастрофу, наслідки якої відчутні і сьогодні. Значна кількість радіоактивних речовин потрапила в навколишнє середовище. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих та постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Після аварії на Чорнобильській АЕС з постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб, ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони. Сотні тисяч ліквідаторів і переселених із зони відчуження страждають на невиліковні недуги. Прип’ять і Чорнобиль стали мертвими містами. 

Нехай лине в небесну блакить наша щира молитва за тих, хто відійшов у вічність, за тих, чию долю обпекло страшне лихо Чорнобиля.  Нехай у цей день, День національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям. Вічна пам'ять, низький уклін усім загиблим від усього людства!



« повернутися до списку новин