Зміївська районна рада

21.11.2017

Переглядів: 683

"Живи та працюй в України: роботодавці запропонували 1 мільйон вакансій"

 

За 10 місяців 2017 року до Державної служби зайнятості України звернулось майже 170 тисяч роботодавців, які заявили 1 мільйон вакансій. До служби зайнятості Харківської області звернулись 15 тисяч роботодавців. Це на 38% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Підприємства, установи та організації Харківщини запропонували шукачам роботи 78 тисяч вакантних робочих місць. Більшість вакансій за робітничими професіями – до 55%.

Постійним попитом у роботодавців користувались токарі, фрезерувальники, шліфувальники, оператори верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, слюсарі з механоскладальних робіт, слюсарі-ремонтники, слюсарі-сантехніки, трактористи, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, робітники фермерського господарства, електрогазозварники, муляри, бетонярі, штукатури, столяри, електромонтери, водії автотранспортних засобів, водії тролейбусу, трамвая, слюсарі з ремонту автомобілів, кухарі, кондитери, пекарі тощо.
Потреба у професіоналах, фахівцях та службовцях склала 24 тис. робітників (або 31%).  Інші заявки стосувались набору кадрів без певних кваліфікаційних вимог. Станом на 1 листопада навантаження на 1 вільне робоче місце - 5 осіб (на початку року було 8 осіб).
Затребувались менеджери, вчителі, викладачі, вихователі, фармацевти, провізори, інженери, економісти, бухгалтери, медсестри, торгівельні представники, юристи, агрономи тощо.
Для попередження трудової міграції та забезпечення кадрової потреби об'єднаних територіальних громад і роботодавців в Україні стартував соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні». Державна служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади проведе інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.
За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби занятості Харківщини, зросла на 4 тис. або 8% та становила 57 тисяч. При цьому, 36% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 23 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 14 тис. безробітних проходили професійне навчання, з них 4,4 тисяч  навчалися у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 
Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 4% (на 0,7 тис.) та склала 18 тисяч. 


« повернутися до списку новин