Зміївська районна рада

14.07.2020

Переглядів: 1129

До уваги отримувачів соціальних послуг!

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» Кабінетом Міністрів України прийнято ряд Постанов, які регулюють процес організації надання соціальних послуг.

Постановою  Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 затверджено Порядок організації надання соціальних послуг. Цей Порядок визначає механізм виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини, та організації надання їм соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 585 затверджено Порядок забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження. Цей Порядок визначає механізм взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, інших закладів та установ під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, під час виявлення, розгляду звернень та повідомлень про таких дітей, забезпечення їх безпеки, а також надання необхідної допомоги з урахуванням потреб.

Також з метою удосконалення механізмів соціального захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та упередження потрапляння дітей до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 01.06.2020 № 586 «Деякі питання захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».



« повернутися до списку новин