Зміївська районна рада

30.09.2020

Переглядів: 595

Місцеві бюджети Харківщини отримали понад 1,2 млрд грн плати за землю

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що за січень – серпень 2020 року до  місцевих бюджетів  надійшло 1254,5 млн грн земельного податку та орендної плати. Доведене завдання виконано на 111,2% (+ 126,2 млн грн).

Зокрема платники податку - фізичні особи сплатили 228,1 млн грн, решту – 1026,4 млн грн – юридичні.

У податковій службі нагадують, що 21 вересня 2020 року - останній день подання податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за серпень у разі не подання податкової декларації на 2020 рік.

Закон № 466-IХ: збільшено штрафи за порушення термінів зберігання первинних документів

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що Законом № 466 внесені зміни до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), зокрема в частині застосування штрафних санкцій за незбереження первинних документів, бухгалтерської та статистичної звітності.

Так з 23 травня 2020 рокунезабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених Податковим кодексом України (далі - Кодекс) строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів (крім документів, отриманих з Єдиного реєстру податкових накладних) чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн  (раніше штраф становив 510 грн).

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2040 грн (раніше - 1020 грн).

Варто врахувати, що платники податків мають забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом визначених законодавством термінів, але не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи. Для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням – термін зберігання становить 2555 днів.

У разі неподання податкової звітності термін зберігання зазначених документів ? не менш як 1095 днів з дня здійснення відповідної господарської операції ля відповідних дозвільних документів ? не менш як 1095 днів з дня завершення терміну їх дії).

У разі ліквідації платника податків первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства, за період діяльності платника податків не менш як 1095 днів (2555 днів? для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням),що передували даті  ліквідації  платника  податків, в установленому законодавством порядку передаються до архіву.

До місцевих бюджетів сплачено 247 млн грн податку на нерухоме майно

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що за 8 місяців 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 247,0 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Вказана сума перевищила минулорічні надходження на 3,1 млн грн. Доведене завдання виконано на  114,2% (+ 30,8 млн грн).

Юридичними особами сплачено 176,5 млн грн, 70,5 млн грн - фізичними особами.

Нагадуємо, що відповідно до п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Харківщина: надходження від туристичного збору - 4,7 млн гривень

У Головному управлінні ДПС у  Харківській області проінформували, що протягом січня-серпня 2020 року платники регіону сплатили 4,7 млн грн туристичного збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися  на 0,2 млн гривень, доведене  завдання виконано.

У податковій зазначили, що ставки туристичного збору встановлюються рішеннями місцевих рад. Ознайомитися з актуальними ставками можливо за посиланням на субсайті ГУ ДПС у Харківській областіhttps://kh.tax.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/mistsevi-podatki-ta-zbori/turistichniy-zbir/

Туристичний збір у повному обсязі надходить до місцевих бюджетів. Отже, мандруючи Україною, ми не тільки пізнаємо нашу країну, а і розвиваємо наші міста і села.

#ПОДОРОЖУЙ_УКРАЇНОЮ



« повернутися до списку новин