Зміївська районна рада

10.08.2017

Переглядів: 547

10 серпня  2017 року в залі засідань Зміївської районної ради за ініціативи Харківської обласної ради  громадською організацією «Нова енергія» спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області пройшов круглий стіл на тему «Раціональне використання ренти на місцях - шлях до сталого соціально-економічного розвитку видобувних регіонів".

У заході взяли участь сільські, селищні голови  та голови районних рад Зміївського, Печенізького, Чугуївського, Балаклійського та Ізюмського районів.

Під час заходу експерти ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко та Олена Аргунова розповіли про ініціативи щодо прозорості видобувних галузей –міжнародний стандарт  ефективного управління ресурсами видобувних регионів, розподіл рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводнів до місцевих бюджетів у 2018 році, інвестиційні та соціальні проекти, спрямовані на сталий розвиток видобувних регіонів, використання технологій на базі відновлюваних джерел енергії.

Начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз проінформувала про основні кроки до написання проектів.

Перед присутніми виступили також голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна і начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв'язків Харківської ОДА  Олена Кулик.

Захід реалізовано в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи впровадженн» у частині надання допомоги в реалізації компоненку «Ініціатива прозорості видобуваних галузей, який фінансується агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень.

   

 



« повернутися до списку новин