Зміївська районна рада

21.09.2020

Переглядів: 735

Матеріальна допомога учасникам АТО, ООС до
Дня захисника України у 2020 році.

Комплексною програмою соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженою рішенням ІІ сесії VII скликання Харківської обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII передбачено виплату одноразової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції до Дня захисника України.

Матеріальна допомога передбачена особам, які зареєстровані та проживають на території Харківської області (та перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Зміївської РДА станом на 15.09.2020 року). Виплата даної допомоги відбувається шляхом переказу коштів на поштові відділення зв’язку за місцем реєстрації отримувача або на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Аналізуючи досвід попередніх років в частині неотримання адресної допомоги зазначеною категорією громадян, пропонуємо учасникам АТО/ООС звернути увагу на можливість перерахування коштів на поточні рахунки в уповноважених банках. Зауважимо, що учасникам АТО не потрібно робити жодних звернень в разі отримання матеріальної допомоги через відділення поштового зв’язку.

У разі, якщо учасник АТО бажає отримати допомогу на поточний рахунок банку, необхідно до 30 вересня 2020 року звернутися до органу соціального захисту (УСЗН Зміївської РДА) з заявою про виплату пенсії або грошової допомоги відповідної форми, затвердженої постановою КМУ від 30.08.1999 №1596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки» (форма заяви додається).

Детальну інформацію про матеріальну допомогу до Дня захисника України можна отримати в сільських, селищних радах за місцем проживання, в управлінні або за телефоном (05745) 3-22-48 .



« повернутися до списку новин