Зміївська районна рада

04.11.2019

Переглядів: 307

За дев'ять місяців поточного року Харківським управлінням надано понад 26 тисяч адміністративних послуг

З початку року фахівцями Центрів обслуговування платників Харківського управління ГУ ДПС у Харківській розглянуто 26494 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг. З них 1080 звернень надійшло в електронній формі. У вересні 2019 року таких звернень – 4334, у т.ч. в електронній формі – 97.

Більшість громадян (11184) звернулись за отриманням реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. У вересні – 2216.

Стосовно надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків звернулись 3912 громадян. У вересні – 237.

Видано 1100 Довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної податкової служби. З них 605 в електронній формі. У вересні – 163, у т.ч. в електронній формі - 96.

Повний перелік адміністративних послуг, які надаються Харківським управління, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників в рубриці «Адміністративні послуги» та на субсайті ГУ ДПС у Харківській області за посиланням: https://kh.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Нагадаємо, що Центри обслуговування Харківського управління працюють з понеділка по четвер з 09-00 години до 18-00 години, у п‘ятницю з 09-00 години до 16-45 години, субота та неділя вихідні. В останній день граничного строку подання звітності, визначеного пунктом 49.18 статті 49 Податкового кодексу України (з урахуванням вимог пункту 49.20 статті 49 Податкового кодексу України), час роботи Центрів обслуговування платників подовжується до 20 год. 00 хвилин.

Платники Харківського району можуть отримати довідки за телефоном (057)393-08-60, (057)393-19-36, платники м. Люботин за номером (057)741-11-71, м. Чугуїв за номером (05746)-2-22-42 та м. Зміїв за номером (05747)-3-14-76.

З 1 січня 2020 року змінюється форма податкової декларації про майновий стан і доходи

З 1 січня 2020 року платники податків подаватимуть декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Відповідні зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Нова форма податкової декларації від діючої відрізняється деякими особливостями, а саме:

доповнено рядок 8 декларації «категорія платника» новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку», який застосовується для громадян, які декларують право на податкову знижку;

розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, виокремлено у додаток Ф3;

в декларації у розділі ІІ «доходи, які включаються до загального оподатковуваного доходу» додатково виокремлено доходи «нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно - правового характеру» та  «дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця»;

Нагадуємо, що з 01.01.2019 сплата податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) з доходів, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), здійснюється відповідно до Кодексу та Бюджетного кодексу України за місцезнаходженням таких земельних ділянок (часток, паїв), у зв’язку із чим в новій формі декларації передбачені деякі зміни у порядку розрахунку податкових зобов’язань з податку.

У той же час акцентуємо увагу, що податкові зобов’язання по військовому збору з доходів,  отриманих від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв) відповідно до вимог Кодексу визначаються в податковій декларації. При цьому сплата таких зобов’язань з військового збору здійснюється за податковою адресою.

Звітуємо про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням – це майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Платники зобов’язані повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків, тобто надавати форму № 20-ОПП. Повідомлення за формою № 20-ОПП потрібно подати до ДФС за основним місцем обліку платника податків протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття.

Нагадуємо, що через неподання ф. №20-ОПП неможливо зареєструвати РРО на господарську одиницю, а також не приймаються заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, на які не подано ф. №20-ОПП.

Звертаємо увагу! ДПС України станом на 07.10.2019 року оновила Довідник типів об’єктів оподаткування для подання форми 20-ОПП.

   



« повернутися до списку новин