Зміївська районна рада

23.04.2018

Переглядів: 623

23 квітня 2018 голова районної ради Тетяна Тімофєєва спільно з депутатом Харківської обласної ради Валерією Мураєвою побували з робочим візитом на об'єктах капітального будівництва в с. Таранівка та с. Бірки.

В ході візиту відбулася зустріч з головою Тарановського сільської ради Юрієм Юрченко, який розповів про хід робіт з будівництва дитячого садка в с. Таранівка. Дитячий садок розрахований на 4 групи, які можуть відвідувати 120 чоловік. Вартість будівництва дитячого садка в 2016 році оцінювалася в 11286770 тис. грн. Будівництво було початок в 2016 році за кошти Тарановського сільської ради. На ці цілі депутати сільради виділили 3,386 млн. грн. У 2018 році була проведена коригування кошторисної вартості проекту. Тепер, у зв'язку з ростом мінімальної заробітної плати, цін на матеріали та енергоносії, вона становить 15,4 млн. грн.

На жаль, проект, набравши потрібну кількість балів, не потрапив до програм фінансування з Державного фонду розвитку регіонів  та програми «Відродження України». Депутати Харківської обласної ради підтримали пропозицію щодо виділення для будівництва 8,512 млн грн з коштів обласного бюджету, однак гроші заплановано виділити лише в грудні.

Проте, будівництво тривало за рахунок коштів підрядника - СБ «Рембутсервіс». Готовність об'єкта становить 85%. За словами підрядника, до повного завершення робіт залишилося всього два-три місяці, але тільки за умови надходження коштів. 1,5 млн грн Тарановський сільській раді для підтримки будівництва планується виділити на найближчій сесії Зміївської районної ради. Депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва пообіцяла, що особисто звернеться до керівництва Харківської обласної держадміністрації з проханням виділити кошти обласного бюджету для завершення будівництва вже в травні.

У Бірківській сільській раді Тетяна Тімофєєва і Валерія Мураєва побували на об'єктах, де КП «Зміїв-сервіс» проводить капітальний ремонт водопроводу. Директор КП «Зміїв-сервіс» Віктор Ревенко розповів про хід робіт на ділянках. Загальна протяжність водопровідних мереж с. Бірки становить 12 км. З часу побудови водопроводу в 1964 році капітальні ремонти тут не проводилися. У 2017 року в с. Бірки був проведений капітальний ремонт 1,637 км водопроводу і розпочато капремонт ділянки водопроводу по вул. Набережна. У 2018 році планується оновити водопровідні труби по вул. Центральна від колодязя Ц1 до колодязя Ц14 (вартість робіт – 1419887,84 грн), від колодязя Ц14 до водопровідної башти на суму 726 104 грн і виконати вводи до багатоповерхівок на суму 1530909,6 грн, а також виконати капремонт водопроводу по вул. Набережній на суму 1433516,60 грн. Депутат облради Валерія Мураєва брала активну участь в обґрунтуванні необхідності фінансування ремонтів водопроводу з обласного бюджету. Також «Зміїв-сервіс» планує виконати капітальний ремонт ділянки каналізації довжиною 600 м по вул. Маяковського.

Цього ж дня голова районної ради і депутат обласної ради взяли участь в роботі сесії Бірківської сільської ради, першим питанням порядку денного якої було надання послуг водопостачання, каналізації та вивозу побутових відходів. Перед депутатами виступив директор КП «Зміїв-сервіс» Віктор Ревенко з інформацією про проведені в селі капітальні ремонти, якость води в центральному водопроводі села, а також про вивезення ТПВ. Він розповів, що завдяки сприянню Валерії Мураєвої у підприємства з'явився новий сміттєвоз та можливість переобладнати одну з автомашин підприємства в самоскид для вивозу негабаритного сміття.

Віктор Ревенко відповів на запитання депутатів, пов'язані з питаннями благоустрою територій після капремонтів і перспективі введення в дію очисних систем, роботи на яких тривають Департаментом ЖКГ обласної держадміністрації.

На сесії виступила депутат обласної ради Валерія Мураєва. Вона нагадала, що питання водопостачання села Бірки почало вирішуватися в 2010 році Євгенієм Мураєва. Тоді води селу гостро не вистачало. Проблем залишилося багато, але навіть в нинішніх складних умовах Валерія Мураєва вдало захищає питання поліпшення водопостачання с. Бірки на обласному рівні. Валерія Мураєва закликала депутатів роз'яснювати мешканцям, що почати роботи з ремонту доріг на ділянках, де пройшла заміна водопроводу, можна тільки після остаточної усадки грунту. Крім того, підкреслила депутат, питання будівництва очисних споруд для села знаходяться у віданні Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА. Вона пообіцяла депутатам, що направить листи керівництву ХОДА з питань, які були підняті на сесії Бірківської сільської ради.

            



« повернутися до списку новин