Зміївська районна рада

18.07.2019

Переглядів: 394

18 липня 2019 року в місті Зміїв відкрито 2 міні-проекти, реалізованих в рамках обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2018-2019 рр. - "Ніхто не забутий, ніщо не забуте!" і “Спорт — наше майбутнє!”. 

Протягом 2018 року громадські організації “Зміївська районна спілка ветеранів Афганістану” та  “Футбольний клуб ОЛІМП Зміїв” двічі брали участь в обласному конкурсі «Разом в майбутнє». Подані на початку року на конкурс проекти було вдосконалено, і довгоочікувана перемога у номінаціях «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму» та  “Добробут та розвиток громад ” відповідно досягнута.

В місті Зміїв встановлено найбільший в Україні пам'ятник Воїнам-інтернаціоналістам, який являє собою бронзову композицію трьох воїнів, що завмерли на символічній кам'яній скелі, прикриваючи спинами один одного - символі відваги і данині пам'яті загиблим. Біля підніжжя на холодному граніті викарбувані імена загиблих.  Щорічно 15 лютого та 27 грудня біля пам'ятника проходять жалобні заходи, присвячені тим далеким подіям.

Зважаючи на те, що з моменту відкриття пам'ятника у травні 1991 року, благоустрій території навколо нього не проводився, громадська організація “Зміївська районна спілка ветеранів Афганістану”  розробила міні-проект “Ніхто не забутий, ніщо не забуте!”. Завдяки реалізації проекту створено міні-сквер: виконано капітальний ремонт покриття навколо пам’ятника, проведено озеленення території (висадження квітів та дерев), встановлено паркових лав та смітників.

Реалізація проекту Спорт — наше майбутнє!а теперішній час в місті Зміїв є декілька спортивних майданчиків, але саме в так званій «вокзальній» частині, демешкає понад 2 тис. людей, на жаль, вони відсутні.

Беручи до уваги, що фізична культура і спорт є важливою складовою виховного процесу дітей і підлітків, учнівської і студентської молоді, що відіграє значну роль у зміцненні здоров’я, підвищенні фізичних і функціональних можливостей організму людини, забезпеченні здорового дозвілля, збереженні тривалості активного життя населення, в

Завдяки реалізації проекту створено умови, для того, щоб зацікавити дітей різних вікових категорій спортивними іграми, прищеплювати культуру активного та здорового відпочинку, залучити якомога більше мешканців до спорту. Тренування на такому майданчику – необхідний крок для зміцнення здоров’я місцевих мешканців.

Загальний бюджет міні-проектів склав 445,158 тис. грн., з них: 50 % або 222,579 тис. грн. – співфінансування за рахунок коштів Харківської обласної ради, 45 % або 200,321 тис. грн. – кошти Зміївської міської ради, 5 % або 22,258 грн. – громадської організації, ініціатора реалізації.

В урочистостях з нагоди відкриття міні-проектів взяли участь депутат Харківської обласної ради Мураєва Валерія Олегівна; голова Зміївської районної ради Тімофєєва Тетяна Володимирівна, Зміївський міський голова Кучков Петро Володимирович; голова обласної спілки ветеранів Афганістану Рижков Володимир Миколайович, представники громади міста.



« повернутися до списку новин