Зміївська районна рада

Інформація для учасників АТО

Переглядів: 667

Учасники АТО отримають додаткові гарантії зайнятості

З початку антитерористичної операції в Україні до центрів зайнятості Харківщини звернулись 492 демобілізовані особи, з яких 381 особа працевлаштована, що складає 77%. В основному безробітні реалізувались в бізнесі. Так, 131 демобілізований отримав всю належну суму допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи. Переважними видами діяльності колишні військовослужбовці обрали Інтернет-послуги та послуги зв’язку. Серед нестандартних ідей - бджільництво, різьба по дереву, вирощування розсади і розведення перепілок.

В оплачуваних громадських роботах взяли участь 141 демобілізований. Професійне навчання пройшли 218 осіб. Здебільш учасники АТО освоїли робітничі професії. Це дозволило їм без перешкод інтегруватись на сучасному ринку праці. Адже роботодавцям сьогодні терміново потрібні токарі, верстатники широкого профілю, оператори верстатів з числовим програмним керуванням, наладчики верстатів з числовим програмним керуванням, водії, швачки, кухарі, торгівельні представники тощо.

За словами директора обласного центру зайнятості Володимира Міненка є і непоодинокі випадки, коли демобілізовані вирішили знову стати до лав військовослужбовців, підписавши контракт.

«Найближчим часом учасники АТО отримають додаткові гарантії зайнятості,- повідомляє керівник центру зайнятості. - Роботодавці, які працевлаштовуватимуть на нові робочі місця безробітних з числа учасників АТО терміном не менше чим на 2 роки, матимуть право щомісячно протягом року отримувати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. В середньому – 40% від рівня заробітної плати найманого працівника. Для підприємств, установ та організацій - це унікальна можливість зекономити власні кошти фонду оплати праці і підтримати тих співгромадян, які не шкодуючи власного життя стали на захист країни».

Закон України від 07.07.2016 за №1436 - VIII «Про внесення зміни в статтю 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення набере чинності 30 серпня 2016 року. Завдяки цим змінам ще більша кількість учасників бойових дій отримає роботу.

«На сьогоднішній день 53 демобілізовані учасники АТО продовжують перебувати на обліку в центрах зайнятості Харківщини. Ці додаткові важелі підвищать їх шанси на ринку праці, створять нові можливості для працевлаштування та адаптують до мирного життя», - вважає Міненко.

Для уточнення інформації звертайтесь до Зміївського районного центру зайнятості, що знаходиться за адресою: м. Зміїв, вул. Адміністративна, 41, тел. 34932. 



« повернутися до списку новин